Kevät kutsuu autohuoltoon

Aurinko sulattaa viimeisiä talven merkkejä ja kesäinen asfaltti kutsuu kuljettajaa. Talven päätteeksi on luonnollisesti aika vaihtaa kesärenkaat alle. Samalla on hyvä muistaa myös säännöllisen huollon merkitys ajoneuvon kunnossapidolle ja turvallisuudelle.

– Keväällä autoon tulisi tehdä ilmastointihuolto, jossa tarkistetaan ilmastointilaitteen kunto ja tehdään tarvittavat huoltotoimet, muistuttaa Raimo Lindholm Salon Moottorihuollosta.

Ilmastointihuollossa kylmäaine vaihdetaan ja lisätään puuttuva osa ainetta. Samalla järjestelmään vaihdetaan myös voiteluöljy.

Raitisilmasuodattimen kunto on myös tarpeen tarkistaa.
– Suositusten mukaan suodatin tulisi vaihtaa kerran vuodessa, täsmentää Lindholm.

Jo ajoturvallisuudenkin kannalta tärkeä kohta luettelossa on tuulilasin sisäpuhdistus. Tämän tarpeellisuuden moni kuljettaja huomaakin viimeistään kevätauringon heijastaessa ikävästi tuulilasiin.

Parhaan mahdollisen näkyvyyden takaamiseksi kannattaa tarkistaa myös pyyhkijänsulkien kunto.
– Tarvittaessa aina uudet tilalle, vinkkaa autohuollon kokenut ammattilainen.

Lindholm listaa keväthuoltoon kuuluvaksi myös pyörien suuntauksen.
– Tämä olisi hyvä tehdä etenkin, jos renkaat ovat epätasaisesti kuluneet, muistuttaa Lindholm.
– Ohjauskulmien tarkistus onnistuukin meillä Salon Moottorihuollossa helposti 3D-laitteilla.

– Talven suolat on tärkeää saada pois aina ennen kesän ajoja. Lopuksi siis vielä auton yleispesu ja vahaus, päättää Lindholm listansa, – ja kevät saa tulla!

Salon Moottorihuollolla on vuosien kokemus eri merkkien huolloista. Yritys palvelee asiakkaitaan Salon seudulla liki 40 vuoden kokemuksella.

Tutustu tarkemmin palveluihin!