Lisälämmittimen asennus ja huolto | Salon Moottorihuolto Oy Lisälämmittimien huolto ja asennus - Salon Moottorihuolto Oy
Siirry sisältöön

Lisälämmittimien huolto ja asennus

Lisälämmittimen avulla säästät autosi moottoria ja ympäristöä

Jokainen kylmäkäynnistys kuormittaa autosi moottoria n. 200 ajettua kilometriä vastaavalla määrällä. Lisälämmitin säästää moottoria, vähentää moottorin kulumista ja säästää vältettävissä olevilta korjauksilta. Esilämmitetty moottori vähentää huomattavasti epäpuhtauspäästöjä. Bensiinimoottorissa päästöt vähenevät jopa noin 40 %:lla.

Lämpökäynnistyksen edut ympäristölle:

Bensiiniajoneuvo:
n. 21 % vähemmän HC- ja
NOx-päästöjä
n. 44 % vähemmän CO-päästöjä
Dieselajoneuvo:
n. 5 % vähemmän HC- ja
NOx-päästöjä
n. 30 % vähemmän CO-päästöjä

Polttoainekäyttöisissä lisälämmittimissä autosipolttoaineen kulutus nousee vain minimaalisesti, koska esilämmitetyn moottorin ansiosta säästyvä kulutus ajon aikana kompensoi lähes kokonaan tai joissakin tapauksissa jopa ylittää lämmitysvaiheessa syntyvän lisäkulutuksen.

Valtuutettu Webastohuolto/myynti

Kuinka paljon lisälämmitin kuluttaa oikeasti bensiiniä:

Bensiinimoottorin lisälämmitys: n. 0,26 €
(kun bensiinin hinta 1,6 € / litra ja lämmitysaika 20 minuuttia)
Dieselmoottorin lisälämmitys: n. 0,14 €
(kun dieselin hinta 1,5 € / litra ja lämmitysaika 20 minuuttia)

Lisälämmitin on mukavuutta sekä ajoturvallisuutta lisäävä tekijä

Ajoneuvosi sisälämpötila on miellyttävä jo alusta alkaen. Lisäksi lisälämmittimen ansiosta näkyvyytesi on hyvä heti ajon alusta alkaen. Tuulilasi ei huurru eikä jäädy uudelleen sisäpuolelta.

Sekä Webasto, Eberspächer että Defa tekevät sekä polttoaine- että sähkökäyttöisille lisälämmittimilleen laajat testaukset, joiden ansiosta ne toimivat luotettavasti ja pitkään hankalimmissakin olosuhteissa.