Autosi syyshuolto – Muista nämä toimet ennen talven tuloa | Salon Moottorihuolto Oy Ajankohtaista - Salon Moottorihuolto Oy
Siirry sisältöön
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä
Ota yhteyttä

Autosi syyshuolto – Muista nämä toimet ennen talven tuloa

Huolettomat kesäkilometrit ovat jälleen takana ja edessä odottaa syksyn pimeys. Ennen jääraapan esille kaivamista on kuitenkin syytä muistaa tarvittavat toimenpiteet. Varmista turvallinen ajo ammattilaisen ohjeilla.

Raimo Lindholm Salon Moottorihuollosta neuvoo tarkistamaan tärkeimmät asiat hyvissä ajoin ennen syksy- ja talvikelien saapumista. Säännöllisesti huolletulla ajoneuvolla ajo on turvallista ja mukavaa myös märässä, liukkaassa ja pimeässä kelissä.

Ajankohtainen syyshuolto

Syksyinen huolto on hyvä aloittaa perustoimilla. Auto on syytä pestä sekä ulkoa että sisältä. Ikkunat pestään huolellisesti myös sisäpuolelta, jotta näkyvyys ei vaarannu.

– Tarkista samalla pyyhkijän sulkijoiden kunto ja vaihda sulat tarvittaessa, huomauttaa Lindholm.
– Lasinpesuneste on myös muistettava vaihtaa talven pakkasia kestäväksi.

Ammattilainen kehottaa pesun jälkeen vielä vahaamaan auton, niin maalipinta kestää paremmin.
Syksyn kausihuollossa tarkistetaan myös akku, jarrujen kunto ja öljyt. Valojen suuntaaminen oikein on myös tärkeää etenkin pimeällä ajettaessa.

– Samalla on hyvä tarkistaa kaikkien lamppujen kunto, ohjeistaa huollon asiantuntija.

Ohjauskulmat oikein

Talvi yllättää autoilijat vuosi toisensa jälkeen, ajoittain jopa kohtalokkain seurauksin. Älä siis odottele turhaan vaan vaihda renkaat autoosi ajoissa. Renkaita vaihdettaessa on tärkeää muistaa myös ohjauskulmien säätö.

Kokenut ammattilainen neuvoo tarkistamaan ohjauskulmat säännöllisesti, etenkin jos renkaat ovat kuluneet epätasaisesti.

– Meillä Salon Moottorihuollossa se onnistuu helposti 3D-laitteiden avulla, Lindholm vinkkaa.

Älä unohda Webaston huoltoa!

Muista syyshuollon yhteydessä varmistaa myös Webaston kunto, jotta lämmitin toimii toivotulla tavalla kylmän koittaessa. Lisälämmittimen ansiosta auton sisälämpötila on miellyttävä ajon alusta alkaen eikä tuulilasi huurru uudelleen sisäpuolelta. Salon Moottorihuolto on valtuutettu Webaston huolto- ja asennusliike.

Salon Moottorihuolto – autosi luotettava huolto aina asiantuntemuksella!